Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hirdetések Advent 1. vasárnapja

2021.11.27

          Advent 1. hete

 

28. ADVENT 1. VASÁRNAPJA

900

Szt.Cs.: †Édesanyáért és †édesapáért

 

1030

Szt.Cs.: Negrutz és a Szenór család †tagjaiért

 

1800

Av.Sz. Ter.: † Margit és József szülőkért

29. Hétfő

Szent Filoména

  600

Szt.Cs.: †Istvánért és †Andrásért  

30. Kedd

Szent András apostol

  600

Av.Sz.Ter.: †Családtagokért

01. Szerda

 

  600

Szt.Cs.: Élő testvérekért, 70. születésnapjára

02. Csütörtök

 

  600

Av.Sz.Ter.:†József és Anna szülőkért

03. Péntek

Xavéri Szent Ferenc

  600

Szt.Cs.: †Istvánért, †szülőkért és élő családtagokért

04. Szombat           

Szent Borbála

  600

 

1800

Szt.Cs.: †Szerna Csaba lelki üdvéért

 

Av.Sz.Ter.: A Rózsafüzér társulat élő és tagjaiért

05. ADVENT 2. VASÁRNAPJA

 

 

900

 

 

1030

 

 

1800

 

Szt.Cs.: †Lászlófi Piroska Mária Tacita szerzetes nővérért

        

Szt.Cs.: Hálaadó egyházközségünk tagjaiért, lelki közösségeinkért és városunk minden lakójáért

 

Av.Sz. Ter.: †Izabelláért és beteg Ernella gyógyulásáért

 

 

HIRDETÉSEK

 2021.11.29.- 12.05.

 1. Adventben a hétköznapi szentmisék reggel 6 órakor lesznek. A rózsafűzért adventben a reggeli roráté misék előtt imádkozzuk. A szentmisék után a Szalézi szerzetesekkel együtt végezzük a Zsolozsmát. Buzdítjuk a kedves híveket, hogy ha tudnak, akkor vegyenek részt a roráté szentmiséken. A misék alatt gyónási lehetőséget biztosítunk. Este 18 órakor nem lesznek szentmisék.
 2. December 3-án, első péntek lesz. 12 órától szentségimádás, 17 órától a Szent Mónika közösség tartja imaalkalmát, a Jézus Szíve litániát 17.45-től tartjuk.
 3. December 4-én, szombaton az Avilai Szent Teréz templomban 17,45-kor a Karitász csoport és a Szent Mónika közösség, december 5-én, vasárnap reggel 9-kor a Szent Család templomban a Szalézi Gimnázium tanulói gyújtják meg az adventi koszorú második gyertyáját.
 4. December 5-én, első vasárnap, 17 órától a Rózsafüzér társulat ünnepélyes titokváltása lesz, majd szentségimádás az Avilai Szent Teréz templomban.
 5. Ebben az évben ismét meglátogatja Szent Miklós a plébániánkat. Az ünnepi Mikulás műsorra és a nagy találkozásra december 6-án, hétfőn 16.30-tól kerül sor a Szent Család templomban.
 6. „ADVENTI ÚTON a Szent Lukács evangéliummal” című Biblia sorozat első előadása november 30-án, kedden 17 órától az új Szalézi Rendház hittantermében lesz megtartva, „A születések hírüladása Lk. 1, 5-38” címmel. Vezeti P. Ábrahám Béla SDB szalézi atya.
 7. Várjuk a Kisjézust puha, meleg jászollal. A keresztelőkút melletti jászolba helyezzünk a mindennapi jócselekedeteink szimbólumaként egy-egy szál szalmaszálat, hogy december 24-e éjfélre a megszületett Kisjézus minél kellemesebb pihenőhelyet találjon.
 8. A Karitász csoport idén is megrendezi a jótékonysági KARITÁSZ VÁSÁRT december 9-én, a Don Bosco Sport központban. Kérjük a kedves híveket, akik tudnak, támogassák e kezdeményezést. Mivel használt ruhát az elmúlt időszakban rengeteget kaptunk, ezért különösen is könyvekkel, kézimunkával, sporteszközökkel, működőképes háztartási és műszaki eszközökkel, tartós élelmiszerrel járuljanak hozzá a vásárhoz. A felajánlásokat a szentmisék előtt és után a karitász raktárban lehet elhelyezni. Segítségüket előre is köszönjük!
 9. A Don Bosco Sportközpont programjairól értesülhetnek a kedves hívek, az ajtónál kitett szórólapokról, és a hirdető táblán elhelyezett plakátokról, illetve internetről, www.dbsk.hu, vagy Kazincbarcika Római Katolikus Plébánia honlapján. Szeretettel hívják és várják az érdeklődőket.  
 10. Kérjük azokat a kedves híveket, akik még nem rendezték a 2021 évi egyházi hozzájárulásukat (úgynevezett egyházadót) a sekrestyében vagy a plébánián december végéig rendezni szíveskedjenek.
 11. A jövő évi intenciós könyvet december 5-én nyitjuk meg, lehet a jövő évre előjegyeztetni szentmisét, a mise árának egyidejű befizetésével (3000 Ft/mise). Sajnos az előző évek tapasztalata, hogy az előre bejegyzett szentmise díja, több alkalommal nem lett kifizetve.

 

Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:

 • Hétfőn, Szent Filoména emléknapja,
 • Kedden, Szent András apostol ünnepe,
 • Pénteken, Xavéri Szent Ferenc emléknapja,
 • Szombaton, Szent Borbála emléknapja lesz.

 

Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket.