Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

hirdetések advent 2.hete

2021.12.06

Advent 2. hete

 

05. ADVENT 2. VASÁRNAPJA

 

 

900

 

 

1030

 

 

1800

 

Szt.Cs.: †Lászlófi Piroska Mária Tacita szerzetes nővérért

        

Szt.Cs.: Hálaadó egyházközségünk tagjaiért, lelki közösségeinkért és városunk minden lakójáért

 

Av.Sz. Ter.: †Izabelláért és beteg Ernella gyógyulásáért

06. Hétfő

Szent Miklós püspök

  600

Szt.Cs.: †Kókai Borbála lelkiüdvéért

07. Kedd

Szent Ambrus püspök és egyháztanító

  600

Av.Sz.Ter.: †Kelemen Pál és felesége Kelemen Pálné Borbála lelkiüdvéért

08. Szerda

A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen fogantatása Főünnep

  600

Szt.Cs.: †Kerekes Józsefért és feleségéért Margitért

09. Csütörtök

 

  600

Av.Sz.Ter.: Dezső és a Kurkó család élő és †tagjaiért

10. Péntek

Loretói Boldogságos Szűz Mária

  600

Szt.Cs.: †Judit édesanyáért

11. Szombat           

Szent I. Damazusz pápa

  600

 

1800

Szt.Cs.: †Ilona és Lajos szülőkért

 

Av.Sz.Ter.: Mária és Tamás nagyszülőkért  

12. ADVENT 3. VASÁRNAPJA

Gaudete-vasárnap

 

 

900

 

 

1030

 

 

1800

 

Szt.Cs.: Élő családtagokért és †Elemérért

 

        

Szt.Cs.: †Ráki Lajosné Mária lelkiüdvéért†

 

 

Av.Sz. Ter.: †Biri István halálának 8. évfordulójára

 

HIRDETÉSEK

 2021.12.06.- 12.12.

 1. 1. Ma első vasárnap, 17 órától a Rózsafüzér társulat ünnepélyes titokváltása lesz, majd szentségimádás az Avilai Szent Teréz templomban.
 2. 2. Adventben a hétköznapi szentmisék reggel 6 órakor lesznek. A rózsafűzért adventben a reggeli roráté misék előtt imádkozzuk. A szentmisék után a Szalézi szerzetesekkel együtt végezzük a Zsolozsmát. Buzdítjuk a kedves híveket, hogy ha tudnak, akkor vegyenek részt a roráté szentmiséken. A misék alatt gyónási lehetőséget biztosítunk. Este 18 órakor nem lesznek szentmisék.
 3. 3. Ebben az évben ismét meglátogatja Szent Miklós a plébániánkat. Az ünnepi Mikulás műsorra és a nagy találkozásra december 6-án, hétfőn 16.30-tól kerül sor a Szent Család templomban.
 4. „ADVENTI ÚTON a Szent Lukács evangéliummal” című Biblia sorozat második előadása december 7-én, kedden 17 órától az új Szalézi Rendház hittantermében lesz megtartva, „Mária látogatása Erzsébetnél, Magnificat Lk. 1, 39-56” címmel. Vezeti P. Ábrahám Béla SDB szalézi atya.
 5. December 8-án, kedden, Szűz Mária Szeplőtelen fogantatásának ünnepén, déli 12 órakor Kazincbarcikán ismét megtartjuk a szokásos rózsafüzér imádkozást az Avilai Szent Teréz templomban, Nagyasszonyunk közbenjárását kérve a járvány megszűnéséért, betegeink gyógyulásáért, hazánk lelki megújulásáért és a világ békéjéért. Szeretettel várjuk a rózsafűzér társulati tagokat és a kedves híveket közös imádságra.
 6. Don Bosco Sportközpontban: „Láttuk csillagát Napkeleten” Adventi szabadegyetem 2. előadás: „ESÉLY A FELZÁRKÓZÁSRA” Előadó: Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár.   
 7. December 11 -én, szombaton az Avilai Szent Teréz templomban 17,45-kor a Fiatalok és a Hittanosok, december 12-én, vasárnap reggel 9-kor a Szent Család templomban a Szalézi Gimnázium tanulói gyújtják meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját.
 8. Várjuk a Kisjézust puha, meleg jászollal. A keresztelőkút melletti jászolba helyezzünk a mindennapi jócselekedeteink szimbólumaként egy-egy szál szalmaszálat, hogy december 24-e éjfélre a megszületett Kisjézus minél kellemesebb pihenőhelyet találjon.
 9. A Karitász csoport idén is megrendezi a jótékonysági KARITÁSZ VÁSÁRT december 9-én, a Don Bosco Sport központban. Kérjük a kedves híveket, akik tudnak, támogassák e kezdeményezést. Tiszta, más használatára alkalmas ruhával, könyvekkel, kézimunkával, sporteszközökkel, működőképes háztartási és műszaki eszközökkel, tartós élelmiszerrel járuljanak hozzá a vásárhoz. A felajánlásokat a szentmisék előtt és után a karitász raktárban lehet elhelyezni. Segítségüket előre is köszönjük!
 10. Kérjük azokat a kedves híveket, akik még nem rendezték a 2021 évi egyházi hozzájárulásukat (úgynevezett egyházadót) a sekrestyében vagy a plébánián december végéig rendezni szíveskedjenek.
 11. Ma december 5-én az intenciós könyvet meg nyitjuk, lehet a jövő évre előjegyeztetni szentmisét, a mise árának egyidejű befizetésével (3000 Ft/mise). Sajnos az előző évek tapasztalata, hogy az előre bejegyzett szentmise díja, több alkalommal nem lett kifizetve.

 

Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:

 • Hétfőn, Szent Miklós püspök emléknapja,
 • Kedden, Szent Ambrus püspök és egyháztanító ünnepe,
 • Szerda, A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen fogantatása Főünnepe,
 • Pénteken, Loretói Boldogságos Szűz Mária emléknapja,
 • Szombaton, Szent I. Damazusz pápa emléknapja lesz.

 

Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket.

 

Advent csodás feladata, hogy felélesszük magunkban a jóság emlékeit

és kinyissuk a remény kapuit.” (XVI. Benedek pápa)