Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

hirdetések évk.34.hét

2021.11.22

         Évközi 34. hét

 

21. ÉVKÖZI 34. VASÁRNAP

KRISZTUS, A MINDENSÉG KIRÁLYA

 

 

900

 

 

1030

 

 

1800

Gyűjtés a KARITÁSZ javára

Szt.Cs.: †Mise Sándor Lászlóné halálának 7. évfordulójára   

        

Szt.Cs.: †Csuka Zoltán halálának 2. évfordulójára és élő hozzátartozókért

 

Av.Sz. Ter.: Az ACR, Krisztus Király Szolgálói Közösség élő és † papjaiért és tagjaiért.

22. Hétfő

Szent Cecília szűz és vértanú

1800

Szt.Cs.: †Gyula és Ilona nagyszülőkért   

23. Kedd

Szent I. Kelemen pápa és vértanú

1800

Av.Sz.Ter.: †Kollár Istvánért és †családtagokért

24. Szerda

Dung-Lac Szent András, áldozópap és társai vértanúk

1800

Szt.Cs.: Élő Katalinért és élő családtagokért

25. Csütörtök

Alexandriai Szent Katalin, szűz és vértanú

  730

Av.Sz.Ter.: Az összes Szalézi Rendtárs †szüleiért 

26. Péntek

 

1800

Szt.Cs.: †János édesapáért

27. Szombat           

 

1800

Av.Sz.Ter.: †családtagokért

28. ADVENT 1. VASÁRNAPJA

 

 

900

 

1030

 

1800

 

Szt.Cs.: †Édesanyáért és †édesapáért

        

Szt.Cs.: Negrutz és a Szenór család †tagjaiért

 

Av.Sz. Ter.: † Margit és József szülőkért

 

HIRDETÉSEK

 2021.11.22.- 11.28.

 1. Mai napon országos gyűjtés van a „Karitász” javára. Imádkozzunk a Karitász csoportok tevékenységéért, és kérjük a kedves hívek nagylelkű támogatását. Nagyon szépen köszönjük.
 2. A 24 órás szentségimádást november 25-én, csütörtökön, reggel 8-tól tartjuk az Avilai Szent Teréz templomban. A kitett jelentkezési lapon történő aláírásoktól tesszük függővé, hogy este 22 óráig, vagy pénteken reggel 8 óráig fog tartani a szentségimádás. Különösen is az éjszakai időpontra jelentkezőktől.  
 3. November 27-én, szombaton, az Avilai Szent Teréz templomban 17,45-kor a Cursilló és a Rózsafüzér társulat tagjai, vasárnap reggel 8,45-kor a Szent Család templomban a Szalézi Gimnázium tanulói gyújtják meg az adventi koszorú első gyertyáját.
 4. Adventben a hétköznapi szentmisék reggel 6 órakor lesznek. A rózsafűzért adventben a reggeli roráté misék előtt imádkozzuk. A szentmisék után a Szalézi szerzetesekkel együtt végezzük a Zsolozsmát. Buzdítjuk a kedves híveket, hogy ha tudnak, akkor vegyenek részt a roráté szentmiséken, a misék alatt gyónási lehetőséget biztosítunk. Este 18 órakor nem lesznek szentmisék.
 5. „ADVENTI ÚTON a Szent Lukács evangéliummal” című Biblia sorozat első előadása november 30-án, kedden 17 órától az új Szalézi Rendház hittantermében lesz megtartva, „A születések hírüladása Lk. 1, 5-38” címmel. Vezeti P. Ábrahám Béla SDB szalézi atya. A következő előadások ideje és címe a hirdetőtáblán olvasható.
 6. A Karitász csoport idén is megrendezi a jótékonysági KARITÁSZ VÁSÁRT december 9-én, a Don Bosco Sport központban. Kérjük a kedves híveket, akik tudnak, támogassák e kezdeményezést. Mivel használt ruhát az elmúlt időszakban rengeteget kaptunk, ezért különösen is könyvekkel, kézimunkával, sporteszközökkel, működőképes háztartási és műszaki eszközökkel, tartós élelmiszerrel járuljanak hozzá a vásárhoz. A felajánlásokat a szentmisék előtt és után a karitász raktárban lehet elhelyezni. Segítségüket előre is köszönjük!
 7. A Don Bosco Sportközpont programjairól értesülhetnek a kedves hívek, az ajtónál kitett szórólapokról, és a hirdető táblán elhelyezett plakátokról, illetve internetről, www.dbsk.hu, vagy Kazincbarcika Római Katolikus Plébánia honlapján. Szeretettel hívják és várják az érdeklődőket.   
 8. Kérjük azokat a kedves híveket, akik még nem rendezték a 2021 évi egyházi hozzájárulásukat (úgynevezett egyházadót) a sekrestyében vagy a plébánián december végéig rendezni szíveskedjenek.
 9. A jövő évi intenciós könyvet december 5-én nyitjuk meg, lehet a jövő évre előjegyeztetni szentmisét, a mise árának egyidejű befizetésével (3000 Ft / mise). Sajnos az előző évek tapasztalata, hogy az előre bejegyzett szentmise, több alkalommal nem lett kifizetve.               

Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:

 

 • Hétfőn, Szent Cecília szűz és vértanú, emléknapja,
 • Kedden, Szent I. Kelemen pápa és vértanú emléknapja,  
 • Szerdán, Dung-Lac Szent András, áldozópap és társai Vietnámi Szent vértanúk emléknapja,
 • Csütörtökön, Alexandriai Szent Katalin, szűz és vértanú emléknapja,  

 

Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket.