Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nagyböjt 4. hete

2022.03.26

 

 Nagyböjt IV. hét   

 

 

27. Nagyböjt IV. vasárnap

 

 

900

 

 

1030

 

 

1800

 

 

Szt.Cs.:Dósa, Gyuricza család, élő és †tagjaiért

 

 

Szt.Cs: †Gyula és †nagyszülők lelkiüdvéért

 

 

Av.Sz. Ter.: Élő édesanyáért

28. Hétfő

 

1800

Szt.Cs.: Negrutz és a Szenór család †tagjaiért

29. Kedd

 

1800

Av.Sz.Ter.:†Hegyaljai Béla

30. Szerda

 

1800

Szt.Cs.: †Kecskeméti Pálné Ilona feleségért, édesanyáért, nagymamáért

31. Csütörtök

 

730

Av.Sz.Ter.: Élő és †családtagokért és új Szalézi hivatásokért

01. Péntek

 

1800

Szt.Cs.:†Jakab József és Kelemen Gizella szülőkért

02. Szombat

Paolai Szent Ferenc

1800

Av.Sz. Ter.: A Rózsafüzér Társulat élő és †tagjaiért

03. Nagyböjt V. vasárnap

 

 

900

 

1030

 

 

1800

 

Szt.Cs.:†Szülőkért, nagyszülőkért és keresztszülőkért

 

Szt.Cs: Hálaadó egyházközségünk tagjaiért, lelki közösségeinkért és városunk minden lakójáért

 

Av.Sz. Ter.: †Tamásért és †családtagokért

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉSEK

 2022.03.28. - 2022.04.03.

 

 

  1. Megköszönjük mind azoknak, akik tartósélelmiszerrel, ruhaneművel, és egyéb adományokkal, pénzadománnyal, segítették a háborúból menekülteket, rászoruló testvéreinket. A kedves hívek nagylelkű adományait és támogatását Isten fizesse meg jóságukat.

 

  1. Március 29-én, kedden, a keresztutat 17 órakor az Avilai Szent Teréz templomban a Szent Mónika közösség vezetésével tartjuk. A keresztút alatt szentgyónási lehetőséget biztosítunk. Buzdítjuk a kedves híveket, hogy használjuk ki ezeket, az alkalmakat a nagyböjti szentgyónások elvégzésére.

 

  1. Március 31-én, csütörtökön 17 órától, egyháztanácsgyűlés lesz az ÚJ RENDHÁZBAN, Építők útja 19 szám alatti plébánia bejáraton kell bemenni.. Hívjuk és várjuk az egyháztanács minden tagját.

   

  1. Április 02-án szombaton, a Szent Család-templomban lelki napot tartunk, 10 órakor kezdődő szentmisével, a szentmise alatt szentgyónási lehetőséget biztosítunk, majd elmélkedés, befejezés képen közös ebéd. Jelentkezést még a mai napon elfogadunk. Mivel első szombat lesz. 17,45-től a Lorettói litániát imádkozunk az Avilai Szent Teréz templomban.

 

  1. Április 3-án vasárnap, 17 órától a Rózsafűzér társulat ünnepélyes titokváltása lesz, majd ezután az elsővasárnapi szentségimádás az Avilai Szent Teréz templomban.

 

  1. Április 4-én hétfőn az esti szentmise 18 órakor az Altemplomban lesz megtartva a szokott rend szerint, mise előtt rózsafüzért imádkozunk elhunyt szeretteinkért.

 

  1. Az Opera Nagykövetei program a Magyar Állami Operaház egyik köznevelési kezdeményezése, amely kilenc éve működik. A Nagykövetek eddig 7000 előadást tartottak 220 településen, bejárták az egész országot, sőt határainkon túli magyarlakta településekre is eljutottak, hogy népszerűsítsék az operai műfajokat és segítsék kinevelni a jövő közönségét. 2022. április 11-én, hétfőn 16:30-kor a Szent Család-templomban Szebenyi Erika nagykövet tart előadást Wágner: Parsifal című operájáról. Sok érdekességet megtudhatunk a műről és azok előadásairól is. Hogy miért éppen a Parsifal így húsvét előtt? Kiderül az előadásban.

 

  1. Előre hirdetjük, hogy Április 13-án, szerdán 17 órától Koncert lesz a Berentei Katolikus templomban. Előadó: Varga Miklós énekes.

 

Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:

  • Szombaton, Paolai Szent Ferenc emléknapja,

 

Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket.