Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések

templom.jpgAz itt található menüpontban megtalálható az aktuális miserend, az előttünk álló hét egyházi és plébániai eseményei valamint hirdetései. Ebben a menüben olvashat talál információkat a szentségek kiszolgáltatásáról, a stóladíjakról, és itt találja meg az urnatemetővel kapcsolatos információkat is.

 

Cikkek

Hirdetések

2020.01.12

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Szent Család Plébániat.

urunk_megkeresztelkedese_kis.jpg 2020.01.12. - 01.19.

 

 1. Január 12-én, vasárnap, 19 órától újévi koncertet tartunk a Szent Család templomban. A koncert fellépői: a Szent Család kórus, az Angyalkert Óvoda, Pál Ramóna és Tompa István. Sok szeretettel várunk mindenkit erre az ünnepi alkalomra.

 

 1. Január 13-án, hétfőn, 16 órától, szentmise lesz a kórház kápolnájában.

 

 1. Január 16-án, csütörtökön, 18 órától, egyháztanácsgyűlés lesz a plébánián. . Hívjuk és várjuk az egyháztanács tagjait.

 

 1. Január 17-én, pénteken, 17.00-tól keresztutat végzünk a Szent Család templomban.

 

 1. Sok szeretettel hívjuk a kedves testvéreket a "SZENT VINCE NAPI PRAEGUSTATOR - Misebor kóstoló" c. programunkra, melynek keretében olasz és magyar (hegyaljai és egri) miseborokat fogunk kóstolni. A kóstolás alatt előadóink lesznek: Vitális Gábor atya, aki a biblia és a bor kapcsolatáról tart előadást, és H. Magyar Katalin a bodrogkisfaludi Hangavári Pincészet vezetője. A program január 18-án, szombaton, 17 órától lesz a Don Bosco Sportközpontban. A belépődíj 1000 Ft, melyet január 16-ig vásárolhatnak meg a Sportközpont információs pultjánál.

 

 1. Január 19-én, vasárnap kezdődik az ökumenikus imanyolcad, a krisztushívők egységéért.

Január 20-án, hétfőn, a görög katolikusoknál, Kolumbán Gábor;

Kedden, a felsőbarcikai református testvéreknél, Szabó András;

Szerdán, a sajókazinci református testvéreknél, Vitális Gábor;

Csütörtökön, a Szent Család templomban, Dr. Janka Gábor;

Pénteken, a Baptista imaházban, Bundzik Attila

Az ökumenikus imádság mindenhol 17 órakor kezdődik. A január 23-i, csütörtöki alkalomra kérjük a kedves hívek sütemény adományait.

 

 1. A kazincbarcikai egyházközség a plébániai karitászcsoport szervezésével február 08-án tartja a farsangi bálját 19 órától, melynek helyszíne a Don Bosco Sportközpont lesz. A belépőjegyek a felnőttek számára 5000 Ft-ba, a tanuló fiatalok számára 2500 Ft-ba kerülnek. A jegyek megvásárolhatók a sekrestyékben. Jelentkezési határidő február 2., vasárnap, az esti szentmiséig.

Kérjük a kedves testvéreket, hogy tombola tárgyakkal támogassák a bált.

 

 1. Január 15-én a Szent Család templomban, a szentmise után Karitászgyűlés lesz.

 

 1. Február közepén elkezdődik a jegyes-oktatás a plébánián. Azok a jegyespárok, akik még nem jelentkeztek a kurzusra, de idén szeretnének egyházi házasságot kötni, kérjük, hogy legkésőbb február 7-ig jelentkezzenek a plébánián. Kérjük a kedves híveket, hogy imáikban kísérjék a házasságra készülőket.

 

Szeretettel köszöntjük a héten név és/vagy születésnapjukat ünneplő kedves testvéreket!

 

Az SzJA 1%-ának felajánlása

2015.02.15

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

1--.jpgKözérdekű információk az SzJA 1%-ának felajánlására a szalézi oktatás, illetve a Magyar Katolikus Egyház javára. A személyi jövedelemadó 1%-át kizárólag azoknak a szervezeteknek lehet felajánlani, amelyek rendelkeznek az adójogszabályok által előírt feltételekkel.

 Ha adója 1%-át szalézi alapítványnak szeretné felajánlani, támogassa a Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítványt, melynek adószáma: 19673752-1-41

Kérjük, hogy az Szja további (második) 1%-át a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlja föl:

A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ technikai száma:
0011

Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alaptványa jelenleg nem rendelkezik az adó 1%-ának befogadásához szükséges feltételekkel, így1%-os támogatásukat nem tudják fogadni. Kérjük, hogy egyéb adományával támogassa alapítványainkat! Támogatásukat hálásan köszönjük!

 

Információk a szentségekről

2015.02.09

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Don Bosco égi szül.nap

keresztelo-1.jpgEzen a helyen információkat talál az egyházi adóról, a keresztelő, esküvő, temetés, stb. úgynevezett stóladíjairól, valamint tájékoztatás talál a szentségek (házasságkötés, keresztelés, gyóntatás, betegek szentsége) kiszolgáltatásáról.

 

Urnatemető

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

urna.jpg

URNAHELYEK

A Szent Család Plébániatemplom altemplomában urnahelyek vásárolhatók 99 évre. Az Egri Főegyházmegye iránymutatásai alapján az altemplomban csak valamely keresztény felekezet szertartása szerint megkeresztelt ember helyezhető örök nyugalomra. Házastársak esetében legalább az egyik félnél meg kell valósulnia ennek a feltételnek.

Az urnahely ára attól függ, milyen magasságban helyezkedik el. A legdrágábbak a középső sorban lévő, a legolcsóbbak a legalsó és legfelső sorokban elhelyezkedő urnahelyek. Érdeklődni és szerződést kötni a plébánián lehet.

Az urnahelyek ára 2015. január 16-tól az alábbiak szerint alakul:

 • az alsó sorban 150.000.– Ft
 • alulról a 2. sorban 160.000.– Ft
 • alulról a 3. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 4. (középső) sorban 190.000.– Ft
 • alulról az 5. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 6. sorban 160.000.– Ft
 • a legfelső sorban 150.000.– Ft

Cím: Kazincbarcika, Dózsa György út 35. Telefon: 48/512-396.

Az urnatemető nyitva tartási rendjét a teljes bejegyzés lenyitásával tekintheti meg.

 

 

 

Miserend

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Templomaink

jezus-5.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia és az általa oldallagosan ellátott plébániák táblázatban áttekinthető miserendjét, valamint a szentmisékkel kapcsolatos információkat talál itt, ha megnyitja a teljes bejegyzést. Kiegészítő információkat talál az adventi szentmisékről, a szentségimádás és a rózsafüzér időpontjáról.