Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések

templom.jpgAz itt található menüpontban megtalálható az aktuális miserend, az előttünk álló hét egyházi és plébániai eseményei valamint hirdetései. Ebben a menüben olvashat talál információkat a szentségek kiszolgáltatásáról, a stóladíjakról, és itt találja meg az urnatemetővel kapcsolatos információkat is.

 

Cikkek

Hirdetések

2020.01.25

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Szent Család Plébániat.

evkozi_3_kis.jpg 2020.01.27. - 02.02.

 

 1. Megköszönjük az ökumenikus imatalálkozóra felajánlott süteményeket és segítséget. Isten fizesse meg áldozatos munkájukat.

 

 1. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra a plébánia 3-3 db buszt indít, a nyitó szentmisére szeptember 13-án, és a záró szentmisére szeptember 20-án. A Kongresszuson való részvétel regisztráció köteles. A regisztrációról, utazással és részvétellel kapcsolatos tudnivalókról február 2-án, a 9 órai szentmise után, Vitális Gábor atya tart ismertetőt. Kérjük, aki szeretne a plébániai csoporttal utazni, vegyen részt a megbeszélésen, mivel ezzel kapcsolatban több tájékoztatás nem lesz, mert regisztrációt március elejéig szeretnénk leadni.

 

 1. Az idei évben, a Magyar Szalézi Tartomány Don Bosco ünnepe, február 1-jén lesz, Nyergesújfalun. A program 11 órakor, ünnepi szentmisével kezdődik. Aki szeretne az ünnepségen részt venni, kérem, személyesen jelezze a plébánián.

 

 1. Február 1-jén, elsőszombat lesz. 17,45-től Lorettói litániát imádkozunk az Avilai Nagy Szent Teréz templomban.

 

 1. Február 2-án, vasárnap, 17 órától a Rózsafűzér társulat ünnepélyes titokváltása lesz, majd ezután az elsővasárnapi szentségimádást végezzük az Avilai Nagy Szent Teréz templomban.

 

 1. Február 2-án, vasárnap, a szentmisékben gyertyaszentelést tartunk. Kérjük a kedves híveket, hogy erre az alkalomra hozzák magukkal azokat a gyertyákat, melyeket szeretnének megszenteltetni. Ugyancsak ezen a napon van a megszentelt élet napja. Imádkozzunk papi, szerzetesi és szerzetes nővéri hivatásokért

 

 1. Február 3-án, hétfőn, Szent Balázs püspök és vértanú napján, a szentmise után, majd február 9-én vasárnap minden mise után Balázs-áldásban részesülhetnek a kedves hívek.

 

 1. Február 3-án, hétfőn, 16-tól szentmise lesz a kórház kápolnájában.

 

 1. A kazincbarcikai egyházközség, a plébániai karitászcsoport szervezésével, február 8-án tartja a farsangi bálját 19 órától, melynek helyszíne a Don Bosco Sportközpont. A belépőjegyek a felnőttek számára 5000 Ft-ba, a tanuló fiatalok számára 2500 Ft-ba kerülnek. A jegyek megvásárolhatók a sekrestyékben. Kérjük a kedves testvéreket, hogy tombola tárgyakkal támogassák a bált. Kérjük a kedves testvérek süteményadományait a karitász bálra az előtte lévő napokban.

 

 1. Február közepén elkezdődik a jegyes-oktatás a plébánián. Azok a jegyespárok, akik még nem jelentkeztek a kurzusra, de idén szeretnének egyházi házasságot kötni, kérjük, hogy legkésőbb február 7-ig jelentkezzenek a plébánián. Kérjük a kedves híveket, hogy imáikban kísérjék a házasságra készülőket.

 

 1. Február 6-án, csütörtökön, este 17 órától egyháztanácsgyűlés lesz a plébánián.

 

Szeretettel köszöntjük a héten név és/vagy születésnapjukat ünneplő kedves testvéreket!

 

Az SzJA 1%-ának felajánlása

2015.02.15

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

1--.jpgKözérdekű információk az SzJA 1%-ának felajánlására a szalézi oktatás, illetve a Magyar Katolikus Egyház javára. A személyi jövedelemadó 1%-át kizárólag azoknak a szervezeteknek lehet felajánlani, amelyek rendelkeznek az adójogszabályok által előírt feltételekkel.

 Ha adója 1%-át szalézi alapítványnak szeretné felajánlani, támogassa a Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítványt, melynek adószáma: 19673752-1-41

Kérjük, hogy az Szja további (második) 1%-át a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlja föl:

A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ technikai száma:
0011

Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alaptványa jelenleg nem rendelkezik az adó 1%-ának befogadásához szükséges feltételekkel, így1%-os támogatásukat nem tudják fogadni. Kérjük, hogy egyéb adományával támogassa alapítványainkat! Támogatásukat hálásan köszönjük!

 

Információk a szentségekről

2015.02.09

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Don Bosco égi szül.nap

keresztelo-1.jpgEzen a helyen információkat talál az egyházi adóról, a keresztelő, esküvő, temetés, stb. úgynevezett stóladíjairól, valamint tájékoztatás talál a szentségek (házasságkötés, keresztelés, gyóntatás, betegek szentsége) kiszolgáltatásáról.

 

Urnatemető

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

urna.jpg

URNAHELYEK

A Szent Család Plébániatemplom altemplomában urnahelyek vásárolhatók 99 évre. Az Egri Főegyházmegye iránymutatásai alapján az altemplomban csak valamely keresztény felekezet szertartása szerint megkeresztelt ember helyezhető örök nyugalomra. Házastársak esetében legalább az egyik félnél meg kell valósulnia ennek a feltételnek.

Az urnahely ára attól függ, milyen magasságban helyezkedik el. A legdrágábbak a középső sorban lévő, a legolcsóbbak a legalsó és legfelső sorokban elhelyezkedő urnahelyek. Érdeklődni és szerződést kötni a plébánián lehet.

Az urnahelyek ára 2015. január 16-tól az alábbiak szerint alakul:

 • az alsó sorban 150.000.– Ft
 • alulról a 2. sorban 160.000.– Ft
 • alulról a 3. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 4. (középső) sorban 190.000.– Ft
 • alulról az 5. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 6. sorban 160.000.– Ft
 • a legfelső sorban 150.000.– Ft

Cím: Kazincbarcika, Dózsa György út 35. Telefon: 48/512-396.

Az urnatemető nyitva tartási rendjét a teljes bejegyzés lenyitásával tekintheti meg.

 

 

 

Miserend

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Templomaink

jezus-5.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia és az általa oldallagosan ellátott plébániák táblázatban áttekinthető miserendjét, valamint a szentmisékkel kapcsolatos információkat talál itt, ha megnyitja a teljes bejegyzést. Kiegészítő információkat talál az adventi szentmisékről, a szentségimádás és a rózsafüzér időpontjáról.