Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések

templom.jpgAz itt található menüpontban megtalálható az aktuális miserend, az előttünk álló hét egyházi és plébániai eseményei valamint hirdetései. Ebben a menüben olvashat talál információkat a szentségek kiszolgáltatásáról, a stóladíjakról, és itt találja meg az urnatemetővel kapcsolatos információkat is.

 

Cikkek

Hirdetések

2019.09.22

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Szent Család Plébániat.

 

evkozi_25_kis.jpg2019.09.23. – 09.29.

 

 1. Szeptember 25-én, szerdán tartjuk az idei tanév első hittanóráit a plébánián. Az elsőáldozóknak 16.30-tól, a bérmálkozóknak 17 órától. Várunk minden jelentkezőt.

 

 1. Szeptember 26-án, csütörtökön este 18 órától, egyháztanácsgyűlés lesz a plébánián. Hívjuk és várjuk az egyháztanács tagjait.

 

 1. Október a rózsafüzér hónapja. Ebben a hónapban a szentmisék minden nap este kezdődnek (csütörtökön is!) és a szentmisék előtt 17,25-től imádkozzuk a Rózsafüzér-imádságot.

 

 1. Október 5-én, szombaton 10 órától, Dédestapolcsányban a Szent György templomban tartjuk idén a rózsafüzér csoportok találkozóját. Hívjuk a rózsafüzér csoportok tagjait erre az alkalomra. A programban megáldjuk a rózsafüzéreket, a Rózsafüzértagokat, elimádkozzuk közösen a rózsafüzért. A program alatt gyónási lehetőséget is biztosítunk.

Autóbusz járat 8,40-kor indul a végállomásról, vissza pedig 14,00-kor.

 

 1. Az Avilai Nagy Szent Teréz templomunk búcsújára készülve triduumot tartunk október 10-11-12-én, az esti szentmisék keretében.

 

 1. Október 13-án lesz az Avilai Szent Teréz templomunk búcsúja. Az ünnepi szentmisét 11 órakor tartjuk. Az ünnepi szónok Molnár Gál Béla diakónusatya lesz. Ne felejtsük, hogy ezen a napon a Szent Család-templomban nem lesz szentmise.

 

 1. Szeptember 27-én, pénteken 19 órától a Szent János görög katolikus templom ünnepi műsorra hívja a kedves testvéreket. A program: A TOMKINS ÉNEKEGYÜTTES KONCERTJE, (ortodox liturgikus énekek, néger spirituálék). A világhírű és világjáró budapesti együttes koncertje ritka zenei csemege a különleges akusztikájú templomban. A koncert után 20.00 órakor a templomkertben TÜZI-VIZI-LÉZERSHOW. A program díjtalan! Minden érdeklődőt szeretettel vár a Kazincbarcikai Görög Katolikus Egyházközség.

 

Szeretettel köszöntjük a héten név és/vagy születésnapjukat ünneplő kedves testvéreket!

 

 

 

Az SzJA 1%-ának felajánlása

2015.02.15

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

1--.jpgKözérdekű információk az SzJA 1%-ának felajánlására a szalézi oktatás, illetve a Magyar Katolikus Egyház javára. A személyi jövedelemadó 1%-át kizárólag azoknak a szervezeteknek lehet felajánlani, amelyek rendelkeznek az adójogszabályok által előírt feltételekkel.

 Ha adója 1%-át szalézi alapítványnak szeretné felajánlani, támogassa a Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítványt, melynek adószáma: 19673752-1-41

Kérjük, hogy az Szja további (második) 1%-át a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlja föl:

A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ technikai száma:
0011

Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alaptványa jelenleg nem rendelkezik az adó 1%-ának befogadásához szükséges feltételekkel, így1%-os támogatásukat nem tudják fogadni. Kérjük, hogy egyéb adományával támogassa alapítványainkat! Támogatásukat hálásan köszönjük!

 

Információk a szentségekről

2015.02.09

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Don Bosco égi szül.nap

keresztelo-1.jpgEzen a helyen információkat talál az egyházi adóról, a keresztelő, esküvő, temetés, stb. úgynevezett stóladíjairól, valamint tájékoztatás talál a szentségek (házasságkötés, keresztelés, gyóntatás, betegek szentsége) kiszolgáltatásáról.

 

Urnatemető

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

urna.jpg

URNAHELYEK

A Szent Család Plébániatemplom altemplomában urnahelyek vásárolhatók 99 évre. Az Egri Főegyházmegye iránymutatásai alapján az altemplomban csak valamely keresztény felekezet szertartása szerint megkeresztelt ember helyezhető örök nyugalomra. Házastársak esetében legalább az egyik félnél meg kell valósulnia ennek a feltételnek.

Az urnahely ára attól függ, milyen magasságban helyezkedik el. A legdrágábbak a középső sorban lévő, a legolcsóbbak a legalsó és legfelső sorokban elhelyezkedő urnahelyek. Érdeklődni és szerződést kötni a plébánián lehet.

Az urnahelyek ára 2015. január 16-tól az alábbiak szerint alakul:

 • az alsó sorban 150.000.– Ft
 • alulról a 2. sorban 160.000.– Ft
 • alulról a 3. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 4. (középső) sorban 190.000.– Ft
 • alulról az 5. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 6. sorban 160.000.– Ft
 • a legfelső sorban 150.000.– Ft

Cím: Kazincbarcika, Dózsa György út 35. Telefon: 48/512-396.

Az urnatemető nyitva tartási rendjét a teljes bejegyzés lenyitásával tekintheti meg.

 

 

 

Miserend

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Templomaink

jezus-5.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia és az általa oldallagosan ellátott plébániák táblázatban áttekinthető miserendjét, valamint a szentmisékkel kapcsolatos információkat talál itt, ha megnyitja a teljes bejegyzést. Kiegészítő információkat talál az adventi szentmisékről, a szentségimádás és a rózsafüzér időpontjáról.