Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rendhagyó SzaléziWIFI a Don Bosco Sportközpontban

2018.10.24

44377330_478010389274333_997427281716576256_n.jpgMár több mint egy éve, havi rendszerességgel szervezzük meg a SzaléziWIFI-t (Vidám Időtöltés Fiatalokkal) a Don Bosco Sportközpontban, Kazincbarcikán. A legutóbbi alkalom múlt pénteken, október 19-én különleges volt, hiszen házigazdaként a Görög Katolikus Egyházközséget köszönthettük.

Velük együtt, az 'esélyegyenlőség' nevében szerveztünk játékokat a fiataloknak a péntek délután folyamán. A küzdőtér kapui 16 órakor nyíltak meg a gyerekek előtt, ahol légszőnyegen ugrálhattak, trambulinozhattak, Rodeo szörfözhettek, buborékfocizhattak, rekesztornyot építhettek. Mindezzel párhuzamosan Just dancera, illetve a szokásos bowling-csocsó-ping-pong hármasra is lehetőség volt a földszinten. Már fél 4-től folyamatosan jöttek a fiatalok a különböző helyekről: az oratóriumból, a görögkatolikus egyházközségből, a szalézi gimnáziumból, de más helyekről is sokan érkeztek, ki-ki hozta esetleg a barátját/barátnőjét is, de olyan is volt, aki a szüleivel, családjával jött. Bő két óra vidám játszadozás után összegyűltünk, hogy egy ének után Tibor testvér vezetésével röviden imádkozzunk és hálát adjunk az örömteli együttlétért. Ezután kisorsoltuk a facebook-os megosztó játéknak a nyertesét, aki díjként egy focilabdát vihetett haza. Ezt követte zárásképpen az elmaradhatatlan uzsonna az animátorok készítette finom limonádéval illetve az éhségcsillapító 35 pizzával. Még az uzsonna után is sokan maradtak a fiatalok közül, hogy kötetlenül együtt legyenek, beszélgessenek, vagy akár még csocsózzanak vagy ping-pongozzanak.

Reméljük, hogy az a több mint kétszáz gyerek és fiatal, aki ezen a délutánon a sportközpontban megfordult, valami többel tért haza; valami olyasmi élménnyel, ami a szalézi lelkiségnek és az egész Egyháznak is szerves része: hogy együtt lenni jó, hogy közösségben lenni jó, hogy egymást szeretni jó!! Folyt. köv. a jövő hónapban! ;)

Tóth Péter SDB

 

A mappában található képek előnézete SzaléziWIFI-2018.10.19.