Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A Don Bosco Barcika Tanoda a Tiszánál

2019.05.24

db_tiszatavi_27_1.jpgKicsik, nagyok izgatottan várták a látnivalókat. Legelőször a 8-10kg-os pontyokat, és a még nagyobb vizákat, tokhalakat csodáltuk meg, melyek néha a fejünk fölött úsztak el. Találkoztunk kisebb-nagyobb vízi állatokkal is, pl. vidrákkal is. Ezután beülhettünk egy 3D-s mozira, ami a parkról és állatairól szólt. A gyerekek ámuldozva figyelték a táj szépségét, és az érdekes állatokat, sikongattak amikor a képernyőből kijőve rájuk tátotta a száját egy hatalmas harcsa. Aztán egy játszótéren pihentünk meg, ahol szinte mindenki kipróbálta az akadálypályát. Elindultunk ebédelni, séta közbe megnéztük a város egy részét. Mikor megérkeztünk a családias Kormorán étterembe már nagyon vártuk az ebédet. Senki sem csalódott, mindenkinek nagyon ízlett.db_tiszatavi_13_1.jpg

Aztán visszamentünk a parkba, ahol volt egy nagy csónakos játék, ahol kicsik, nagyok egyaránt tutajoztak, kacarásztak, kurjongattak egy sort. A játék vége után Tiszanánán ünnepélyes fogadtatásban részesültünk.

db_tiszatavi_39_1.jpgEgy szépséges, nagy és hűs templomban égő gyertyákkal és lámpákkal vártak bennünket Eperjesi István plébános atya, a sekrestyés és a kántor így ott ünnepelhettük a szentmisét. A templom kívülről egyszerűnek tűnt, de belülről gyönyörű fali festmények, szobrok, domborművek díszítették. Volt, aki először volt életében – nemhogy szentmisén, hanem templomban is, és nagyon tetszett neki. A szentmise után megcsodáltuk a hatalmas templomkertet, majd hazaindultunk.

Hazafelé se unatkoztunk, a buszon érdekes kvízeket játszottunk, amiben mindenki szívesen részt vett. A kisebbek már a buszon megkérdezték, mikor megyünk legközelebb kirándulni. Mindenkinek tanulságos, játékos, szép élmény volt ez a kirándulás. Köszönjük!

Tóth Gréta, segítő


 

 

A mappában található képek előnézete A Don Bosco Barcika Tanoda a Tiszánál