Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Don Bosco Barcika Tanoda 2019-től

2019.04.15

don_bosco_barcika_tanoda_b1.jpgA foglalkozások keretében tantárgyi segítséget nyújtunk humán, reál, idegen nyelvi és informatikai tárgyakból heti három alkalommal 3 órában, vasárnaponként részt vesznek a gyerekek a szentmisén, utána pedig játékos programot biztosítunk számukra két órában.

Hónapokkal előtte már sok száz önkéntes munkaórát szenteltünk e nemes kezdeményezés előkészítésének: mintegy tizenöt fős tanodai stábról van szó. A szülőtalálkozós ünnepséget április 4-én tartottuk, ahol ismerkedés és játékos vetélkedők után a szülők megismerkedhettek a szakmai stáb tagjaival. Ezt követően a program részleteibe is betekinthettek a meghívottak.

Ezúton köszönjük munkatársaink és fiataljaink segítségét, amely már most is számos önkéntes órát ölel föl, valamint az általános iskolák együttműködését, hiszen az ő munkájuk nagy segítség a sikeres megvalósításhoz.

Néhány párbeszéd elárulja, hogy érezzük az Úr áldását és névadónk égi segítségét.

  • Na, mit tanultál tegnap?
  • Nagyon is sokat!

Egyik tanodásunk az első napon véletlenül összefejelt egy kis társával. Szegény lánykát kórházba kellett vinnünk. Késő este volt már mire megkezelték, de első kérdése az volt: „Holnap azért mehetek a tanodába?”

A cikk éppen Don Bosco Oratóriuma letelepedésének napján, április 12-én készült.

 

            Molnár Mariann, szakmai vezető

 

Íme néhány kép a megnyitóról és az eltelt napokról…

 

A mappában található képek előnézete Don Bosco Barcika Tanoda 2019