Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

KARITASZ

Cikkek

Egri Caritas tábor 2017.

2017.08.17

kar_tabor_2017_kis.jpgJúlius 24-28. között idén is, mint már húsz éve, megrendezésre került az egri karitásztábor kazincbarcikai, nem könnyű sorsú és bánhorváti gyerekek nagy örömére. A történet nem a tábor első napjával kezdődött. A segítők már jóval előtte nagy erőket mozgósítva igyekeztek a lehető legjobb módon felkészülni a játékokra, valamint előkészíteni azokat. Szabadidejüket nem sajnálva, még a több helyszínre is ellátogattak. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ | Fényképek: Egri Caritas tábor 2017.

„Gyermekszívvel az Isten házában” ( I )

2017.06.21

ministrasok_kis.jpg– Fiatal ministránsaink –

 

Kik is azok a ministránsok? A ministráns a latin ministrare szóból származik, jelentése: szolgálni. A ministránsok gyermekek és fiatalok, akik ministránsruhában végzik szolgálatukat a pap mellett és segédkeznek az oltárnál és egyéb szertartások során. A ministránsruha is hivatott emelni a szentmise fényét.

 

A ministráláshoz belső késztetés és elhivatottság szükséges, mely lehetővé teszi a tudatos és szolgálatra kész részvételt. A ministránsok a hívők nevében vagy velük együtt válaszolgatnak és szolgálnak az istentiszteleteken, a szentmisén, a liturgiában. Esetleg felolvassák az igeliturgia, szentlecke bizonyos részeit, mely megtisztelő feladat számukra.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ

„Gyermekszívvel az Isten házában” ( II )

2017.06.20

lytton.jpg

 

– Fiatal ministránsaink –

 

A cikk elkészítése során lehetőségünk nyílt arra, hogy interjút készítsünk Lytton atyával az ifjú ministránsok szolgálatával kapcsolatban. Az interjú eredetileg angolul készült, a fordítása alább olvasható:

 

  • Lytton atya, Ön mit gondol az új ministránsok szolgálatáról?
 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ

Nyugdíjas klub a Mezey Művészeti központban

2017.01.07

mezey_kis.jpg2017 jan. 3-án a Mezey Művészeti központban jártunk a Nyugdíjas klub tagjaival. Lenyűgöző családi tárlatot láttunk, Tátrai Zita - Horváth Zoltán népi iparművész házaspár munkáiból.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ | Fényképek: Nyugdíjas Klub a Mezey központban

Karácsonyi ünnepség a kurityáni Speciális Iskolában

2017.01.07

karacsony_kurityan_kis.jpg2016.12.20-án készülődés lélekben, szeretetben…..Halmozottan hátrányos helyzetű, sérült gyerekekhez megyünk. A kurityáni Speciális Iskola igazgatója, Koncz Árpád meghívott minket karácsonyi műsorukra. Persze az ajándékok becsomagolva lapulnak a kocsiban, tele van az autó. A gyerekek félszegen, de annál nagyobb örömmel köszöntenek. Csókolom, Kati néni, csókolom, Éva néni.... gyertek gyerekek! 

 
Teljes bejegyzés

Karitász vásár a Don Bosco Sportközpontban

2016.12.15

karitasz_vasar_kis.jpgIdén is megrendeztük a karitász vásárt 2016. december 8-án, de idén már a Don Bosco Sportközpontban.

Nagy érdeklődés volt és a rengeteg munka meghozta  gyümölcsét.  

 

Köszönjük a lelkes híveknek, hogy így segítettek a rászoruló emberek ruháztatására és boldogulásukra.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ | Fényképek: Karitász vásár 2016.

„Ez az óra más, mint a többi …”

2016.12.06

karitasz_angol_ora_kis.jpg

2016. november 30-án rendhagyó angol nyelvórán vehettek részt a 10. A osztály tanulói. Ezen a napon ugyanis a gyerekek a Don Bosco Sportközpont előterében gyülekeztek, és várták a becsöngőt és szaktanárukat, Almási Gáborné Fóris Juditot.

A formabontó óra annak alkalmából került megrendezésre, hogy a tanulók megismerkedjenek a Katolikus Karitász áldozatos munkájával, hiszen az előcsarnokban december 7-ig látható egy kiállítás, mely gazdag képanyaggal, dokumentumokkal szemléltetve a szervezet történetét, múltját, jelenét foglalja össze, kiemelkedő hangsúlyt fektetve a kazincbarcikai tagozat munkájára, tevékenységére.

 
Teljes bejegyzés

Karitász kiállítás a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban

2016.12.02

karitasz_kiallitas_kis.jpg2016. november 20-án a Szent Család templomban szentmisével indult, majd Szent Erzsébet kenyér osztásával és a karitász kiállítás megnyitásával folytattuk Szent Erzsébet ünnepét Kazincbarcikán. A karitász védőszentjének ünnepéhez kapcsoltuk tehát az országos katolikus karitász és a barcikai karitász együttes kiállítását, mivel idén az első a 85., a második a 20. születésnapját üli. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ | Fényképek: Karitasz kiállítás 2016

Idősek napi ünnep a kazincbarcikai egyházközségben

2016.10.31

idoseknapi_unnep_kis.jpg2016.10.23. Kazincbarcika

Ismételten eltelt egy év, amikor lehetőség nyílt idős embertársainknak, hogy testben és tiszta lékben megtisztulva, ünnepelve a betegek szentségéhez járuljon. Lehetőség nyílt az egyházközség vezetőinek munkája redményeképpen, hogy tiszta lélekkel felkészüljünk az elkerülhetetlen nagy útra. Meglátszott ez az október 23- án a szentmisére gyülekező hívő sereg viselkedésén. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ

2016. augusztus 20-i Szent Jobb körmenet

2016.08.24

szent_jobb_korm_kis.jpgA Kazincbarcikai Karitász Csoport részt vett a 2016. augusztus 20-i Szent Jobb körmeneten

 

A zarándoklatot - az utazást és a buszt – idén az ózdi karitász csoport szervezte. Ózd, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Eger körüli és Kápolna karitász csoportjait jutatták el a Szent Jobb körmenetre.

 

11:30-kor indultunk a Szalézi Sportcsarnok elől. Az utazás alatt módunkban állt megismerni a többi csoportot, vezetőiket és az ózdi plébánost, Mischinger Ferencet atyát, aki a rózsafüzér imádság után felhívta a figyelmünket arra, hogy a világi hívságok, mint például, hogy nagyon jó helyet kaptunk – szinte a fő szektorban – ne vonják el a figyelmet arról, hogy Szent István iránti tiszteletből veszünk részt a misén, és imádkozni jöttünk

 
Teljes bejegyzés