Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

KARITASZ

Cikkek

Cursillós foglalkozás 2015. május 4

2015.05.06

colores.jpgA cursillo (spanyol eredetű szó) magyarul a kereszténységről szóló rövid tanfolyamot jelent. Segítségével a vallásosak, de a hittől, egyháztól távol lévők, a maguk módján Istenhívők is mérlegelhetik, meggondolhatják és átélhetik, mi a keresztény megközelítés és válasz a ma kérdéseire. Hazánkban nemzedékeknek nem volt módja megismerni azt a talajt, amin az európai civilizáció kivirágzott. Ezt a hiányt igyekszik pótolni a cursillo, ami egy rövid, intenzív, bentlakásos rendezvény. Három és fél nap alatt (csütörtök 18:00-tól vasárnap 18:00 óráig tart) olyan sokat nyújt, amire a legtöbben egy életen át emlékezni fognak.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ | Fényképek: Colores_2015_05_04

A Szent Család Templom ifjúsági ének- és zenekara

2015.04.28

zenekar_1.jpg„Mily gyönyörűség, íme lásd, amikor az atyafiak együtt muzsikálnak. Ott van az áldás, hiszed-é, csak oda küld a mi Urunk pengő citerákat.”

Mióta vallás létezik, szent zene is létezik. Minden kornak megvoltak a művészei, akik hivatásuknak tekintették a templomi zene felvirágoztatását, jobbá tételét. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ

Rózsafüzér imaközösség

2015.03.05

xxx.jpgRózsafüzér imaközösség egyházközségünkben feltehetően az Avilai Nagy Szent Teréz-templom felszentelése, azaz 1903 óra létezik, de megbízható adatok csak Juhász István atya lelkipásztorkodása óta állnak rendelkezésünkre. A közösséget össze kell fogni, irányítani kell. Ezt a feladatot látja a társulat vezetője, akit a rózsafüzért imádkozók közössége választ a plébános jóváhagyásával. 2008 óta egyházközségünkben ezt a tisztséget Krokavecz Béláné, Marika néni látja el.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ | Fényképek: Templomaink

Nyugdíjas Klub

2015.03.03

biblia-2.jpgA kazincbarcikai Avilai Szent Teréz Plébánia Nyugdíjas Klubja 2004-ben alakult meg a Karitász Csoport szervezésében. A csoport ma is igen aktívan gondoskodik a kazincbarcikai nyugdíjasokról, hiszen rendszeres programokat, kirándulásokat szerveznek számukra. Olvassák el részletes bemutatkozásukat Jancsurák Lajosné (Éva) írásában!

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ | Fényképek: Nyugdíjas Klub

Cursillo-csoport

2015.02.05

cursillo.jpgA cursillo inkább lelki élmény, mint tudás megszerzése, bár az is. Az ember ráeszmél létének óriási értékére: hogy tudniillik Istennek gyermeke. Szeme előtt új világ nyílik meg. Ez a találkozás nem más, mint egy személyes vallásos élmény. Mivel élmény, a cursillot nem lehet könyvekből megtanulni, vagy megmagyarázni. Hogy mi a cursillo, azt csak az érti, aki átélte.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ

Cserkészcsapat

2015.02.05

cserkesz-10.gifA 165 sz. JÓKAI MÓR cserkészcsapat várja az elsősorban 10-16 éves fiatalok jelentkezését!

Jelentkezni lehet: Józsa István: 06-30-908-1312 ill. jelkyandras@freemail.hu

Józsáné Földesi Anna: 06-70-600-9539 ill. zsa-na@freemail.hu

vagy a vasárnapi 9-órás ifjúsági szentmisék után a Szent Család templom sekrestyéjében.

Programjaink: Szombatonként 15.00 órától 1-1,5 órás foglalkozások az Avilai Nagy Szent Teréz Szalézi Plébánia hittantermében, valamint egész napos kirándulások. Nézze meg Jókai Mór cserkészcsapatunk rövid reklámfilmjét vagy a Háromkő-bérce tett 2014-es kirándulásunkról készült filmet:

https://www.youtube.com/watch?v=mkQXYWdRJdk

https://www.youtube.com/watch?v=HkGDWaDlnO0

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ | Fényképek: Cserkészcsapat

Karitász csoport

2015.02.05

karitasz.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia Karitász Csoportja 1996-ban alakult meg 20 fővel az Egri Főegyházmegye Karitász Szervezetének részeként az akkori plébános, dr. Medvegy János atya kezdeményezésével és támogatásával. A Karitász Csoport vezetője P. Andrásfalvy János SDB szalézi atya.

A Karitász Csoport első vezetője Begov Ferencné, jelenlegi vezetője P. Andrásfalvy János SDB atya. A Karitász csoport jelenlegi taglétszáma 35 fő. Fő célkitűzései a rászorulók támogatása, idősek és betegek látogatása és lelki gondozása, rendezvények és egyházi ünnepségek szervezése és lebonyolítása. A Karitász Csoport közösségén belül nyugdíjas klub is működik.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: KARITASZ | Fényképek: Karitasz