Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

„Ez az óra más, mint a többi …”

2016.12.06

2016. november 30-án rendhagyó angol nyelvórán vehettek részt a 10. A osztály tanulói. Ezen a napon ugyanis a gyerekek a Don Bosco Sportközpont előterében gyülekeztek, és várták a becsöngőt és szaktanárukat, Almási Gáborné Fóris Juditot.

A formabontó óra annak alkalmából került megrendezésre, hogy a tanulók megismerkedjenek a Katolikus Karitász áldozatos munkájával, hiszen az előcsarnokban december 7-ig látható egy kiállítás, mely gazdag képanyaggal, dokumentumokkal szemléltetve a szervezet történetét, múltját, jelenét foglalja össze, kiemelkedő hangsúlyt fektetve a kazincbarcikai tagozat munkájára, tevékenységére.

karitasz_angol_ora_1.jpgA kiállítás megtekintése előtt a szervezet vezetője Begovné Kati néni tartott rövid előadást a tanulóknak, melynek során megismerkedhettek a karitász múltjával és jelenével egyaránt, hiszen a tanulók viszonylag kevés információval rendelkeznek erről a közösségről. Előadását személyes példákkal is szemléltette, átélhetőbbé, érzékletesebb téve a száraz tényeket, adatokat, és így közelebb hozta hozzánk tevékenységük fontosságát, a személyes példamutatása követendő lehet mindenki számára. Felhívta a tanulók figyelmét az adakozás fontosságára, mely nem csak az anyagiakról szól, hanem arról is, hogy szenteljük figyelmet, időt az arra rászorulóknak, például időseknek, betegeknek, és megemlítette azt is, hogy az 50 óra közösségi szolgálat teljesítésére kiváló lehetőségeket nyújt a szervezet.

A kiállítás megtekintése után különböző feladatok keretében került sor a kiállított anyag angol nyelvű feldolgozására. Így többek közt készültek képleírások, páros munkában összegyűjtötték, majd rangsorolták a társadalmi problémákat, érvelniük kellett, hogy miért éppen ezeket a problémákat említik, és melyik miért szerepel első vagy negyedik helyen. A téma ilyen jellegű megközelítése már egy későbbi szóbeli nyelvvizsgára is felkészítette őket, hiszen ez a téma szerepel a témakörök között.

A tanóra végén meleg hangú köszönő sorokat írva a vendégkönyvbe, búcsút vettünk vezetőnktől, Isten áldását kérve áldozatos munkájukra, életükre.

 

(Balogh Edina)

 

A mappában található képek előnézete „Ez az óra más, mint a többi …”