Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2015. május 1

2015.05.15

„Leveles a május, virágos a rét.

Majálisra menni, jaj de csuda szép…”

 

 cserkesz.jpg Csapatunk 2015. május 1-jei felkérést, és lehetőséget kapott a BarcikaArt Kft-től, hogy mutatkozzon be a Csónakázó-tónál megrendezett majális keretében. A játszótér mellett felépített terület minden adottságát kihasználva egy szabályszerű körlet épült fel tábori építményekkel, kötélpályákkal, ügyességi játékokkal, lakósátorral, csapatzászlóval, és mindazzal, ami segítette bemutatkozásunkat az érdeklődők számára.

 A központi sátort csapatunk őrsi zászlóival, példaképeinek fényképeivel, tábori, és csapatpólókkal, tábori jelvényekkel, nyakkendőkkel, és sok-sok olyan aprósággal díszítettük, amelyeken keresztül a „165-ösök” életét, elmúlt éveit is fel tudjuk idézni.

 Némi bizonytalankodás után az érkezők is bátrabbak lettek, és megtelt a tér. Kipróbálták sátrainkat, gyerekek sorakoztak a kötélpálya előtt és a kötélpályán, a krikett is nagy népszerűségnek örvendett, de a közeledő Anyák napjára készíthető virágok is mind egy szálig elfogytak a kézműveskedés folyamán.  Külön sikert élvezett az arcfestés. Nem utolsó sorban a betérőket - akik örömünkre jöttek is szüntelen, - finom oltártűzön készült grill ételekkel vártuk, és fogadtuk kistokaji cserkésztestvéreink segítségével.

 Az emberek sokaságának példáját követve az égen is szépen gyűltek az esőfelhők, de azért kitartott az idő, miközben a zenekedvelőket különböző fellépők várták a színpadnál, de az már nem a mi történetünk.

 Úgy gondolom sikeres, és eredményes programot hagytunk magunk mögött, amelyben kis csapatunk kiemelkedő, példamutató önkéntes tevékenységet végzett, és szinte szavak nélkül kereste meg mindenki azon helyeket, ahol legtöbbet segíthetett, és leghasznosabbá tudta tenni magát.

 Beszámolómat parancsnokunk szavaival zárom:

 „Köszönöm a mai nap helytállását mindenkinek. Cserkészmunka volt, jó munka volt, sok-sok gyermeknek szereztetek boldog perceket, és adtatok egy vonzó képet Szent György lovagjairól, ami a 2015. május 1-jei szép emlékeiket a cserkészettel fogja összekötni, akár találkozunk velünk a későbbiekben, akár nem.

 Hálás szívvel gondolok rájuk is, hogy elfogadták meghívásunkat, és betértek hozzánk.”

 

Józsa Viktória, rover őrsvezető

 

A mappában található képek előnézete Cserkész május 1.