Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Idősek napi ünnep a kazincbarcikai egyházközségben, 2017

2017.11.05

idoseknapja_2017_b1.jpgSzentmise után a Don Bosco Sportközpontba vártuk azt a száz idős vendéget, akik elfogadták meghívásunkat. Először voltunk vendégei a sportközpontnak ilyen rendezvénnyel. A házigazdák szépen berendezett ünnepien terített közösségi teremben fogadtak bennünket.

János atya köszöntője után Tompa István és az Ifjúsági ének és zenekar két örökzöld dalát hallhattuk igényes, szép előadásban. Mivel rendezvényünk okt. 23. előtti napon volt Hugyecz János történelem tanárúr, volt recski múzeumigazgató tartott nagyon érdekes megemlékezést az 1956-os forradalomról kutatásai alapján.

 Közben megérkezett a finom ebéd, melyet ezúttal a Hotel Lukács szakácsai készítettek. Egy adományozó jóvoltából fehér és vörösbor is került az asztalra. Ebéd végén pedig, szokáshoz híven, a karitász csoport által összeállított vidám műsor következett.

Ebben hallhattuk Budai-Soós Judit Hájmonológját Illner Erzsébet tolmácsolásában. Nadányi Zoltán: Első pogácsa c. versét, Tompa István előadásában, majd az „Egy nyugdíjas panaszait” Farkas Gábor panaszolta el.

Ezután egy vidám jelenet következett Vaszary Gábor „Bözsike-avagy Pistike mindent elintéz” címmel. Hollósiné Vadász Csilla és Szomolya István most is hozták remek formájukat a közönség legnagyobb tetszésére.

idoseknapja_2017_b2.jpgHagyományunkhoz tartozik, hogy a kedves vendégeinket is megkérjük, ki-ki adja elő azt, ami a tarsolyában van. Bata Imre jelentkezett elsőnek, aki az "Öregek imáját” mondta el.

 Ezután két gyönyörű slágert hallhattunk Róbert atya /zongora/ Tibor testvér/gitár/előadásában.

Némi unszolásra Ferenc atya saját gitárkísérettel egy vietnámi népdalt énekelt az anyanyelvén. Magyar nóta sem maradhatott ki a műsorból, mellyel Komár Mártika örvendeztetett meg bennünket (éppen az előző nap ünnepelte a 80.-ik születésnapját).

 Végül Tóthné Erzsike néni (közel a kilencvenedik évéhez) a szokásos, remek szájharmonika játékával, és énekszámával szerzett további jó hangulatot a vidám jelenlévőknek.

János atya zárszavával ért véget az ünnepség. Örömünkre szolgált, hogy ebben az évben is sikerült egy szép napot szerezni a "régebben született” testvéreinknek, akik szívesen jönnek a nekik rendezett ünneplésre.

Ezt az idősek napját részben az önkormányzat által kiírt pályázaton elnyert összegből is tudtuk támogatni, köszönet érte.

           

Begovné Katalin, karitász csoport alapítója

 

A mappában található képek előnézete Idősek napi ünnep, 2017