Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Karitász kiállítás a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban

2016.12.02


karitasz_kiallitas_1.jpg

 

2016. november 20-án a Szent Család templomban szentmisével indult, majd Szent Erzsébet kenyér osztásával és a karitász kiállítás megnyitásával folytattuk Szent Erzsébet ünnepét Kazincbarcikán. A karitász védőszentjének ünnepéhez kapcsoltuk tehát az országos katolikus karitász és a barcikai karitász együttes kiállítását, mivel idén az első a 85., a második a 20. születésnapját üli. 

 

karitasz_kiallitas_2.jpg

 

Szentmise után a Don Bosco Sportközpontban (DBS) János atya a barcikai karitász vezetője és Gábor atya, a helyi szalézi plébános köszöntötte vendégünket, Zagyva Richárd urat, az országos karitász igazgató helyettesét, és a jelen levő vendégeket. Sajó Attila, a DBS kulturális igazgatója hathatós segítsége, egy gyermek szép szavalása, a Szent Család ifjúsági kórus zenélése is felemelő eseménnyé tette a megnyitót.

 

karitasz_kiallitas_3.jpgA beszédek után szeretetvendégséggel nyitottuk meg a kiállítást, ahol az országos és helyi karitász tevékenységét mutatjuk be képeken és egy szép Szent Erzsébet szoborral. Már a következő héten sok ifjúsági és felnőtt csoport kért tárlatvezetést, melynek a keretében betekintést nyertek a katolikus segélyszervezet, a karitász (jelentése: szeretet) életébe. Gábor atya bejelentette, hogy a DBS címe is Szent Erzsébet sétányhoz fog kötődni.

 

 

Köszönjük a szervezést és további sikeres szeretetteljes munkát kívánunk!

 

Pirkóné Éva, karitász tag

 

A mappában található képek előnézete Karitasz kiállítás 2016