Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kurityáni gyermeknapon - 2016.

2016.06.08

Karitász Csoportunk a kurityáni gyermeknapon - 2016. május 26.


Kurityán 10 km- re fekszik Kazincbarcikától. Az iskola, egy klasszicista stílusban épült Batthyány kastélyban működik, mellette pedig kollégium van. Az iskola profilja enyhe, és középfokban sérült gyermekek nevelő oktató munkája, 1-től 8 osztályig, óvodával, és speciális szakiskolával. .
Kapcsolatunk évek óta tart, mivel a nehéz sorsú gyermekeket gyakran segítjük gyógyszerekkel, ruhaneműkkel, és játékokkal.  
 Karitász csoportunk az idén is részt vett a kurityáni gyermeknapi programokban, melyet május 26-án tartottak az iskola udvarán, a "kastélykertben". Az ünnep elsődleges célja az volt, hogy valamennyi gyermeknek legyen felhőtlen szórakozása, sokszínű játékok, vidám közös programok az egész nap folyamán. Érkezésünknek nagyon örültek. Régi ismerősként fogadtak bennünket, mert évek óta ellátogatunk az intézmény különböző rendezvényeire. Mint mindig, meglepetésként édességeket, és ajándékokat vittünk.

 
germeknap_2016_kurityan.jpgMegérkezésünkkor már folytak az érdekes, örömteli programok. Labdajáték, rajzverseny, állatfigurák hajtogatása, célba dobás, sorversenyek, ügyességi játékok, kapura rúgás, stb. Ezekbe a tevékenységekbe mi is bekapcsolódtunk, a gyermekek nagy örömére. 
A délutáni program egy "profi" bohóc: Jampi Bohóc ingyenes előadásával folytatódott. Ez volt a nap fénypontja. Különböző trükkökkel, bűvészmutatványokkal kacagtatta meg a közönséget, amit a gyermekek értelmi képességeihez igazított. A műsor végén a gyermekeket egyenként, egy-egy lufival ajándékozta meg, melyből kívánságuk szerint formálta meg azt, amit kértek (állatfigurák, kard, baba, stb.) Ezt az ajándék előadást Szabó Ede karitász csoportunk tagja szervezte meg. 


germeknap_2016_kurityan_0.jpgA nap zárásaként, a "Csillagocska születik" ki mit tud előadás következett, melyben a gyermekek mutatták be tehetségeiket. Bármilyen műsorszámmal felléphettek önállóan. Volt tánc, versmondás, ének, és mese mondás kategória. A zsűri nehéz helyzetét az Újkazinci Baráti Kör vállalta magára, akik szintén ajándékokkal lepték meg a gyermekeket.

 

 

Köszönet mindenkinek, akik hozzásegítették az iskolát, ehhez az örömteli, szép naphoz.

 

    Mizsei Sándorné

 

A mappában található képek előnézete Gyermeknap 2016, Kurityán