Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Templomaink

szent_csalad-1.jpgEbben a bejegyzésben információkat talál a Kazincbarcikán lévő Szent Család Plébániatemplomról és az Avilai Szent Teréz Templomról, valamint a bánhorváti Szűz Mária születése, a berentei Szent Kereszt felmagasztalása, a dédestapolcsányi Szent György, a sajógalgóci Sarlós Boldogasszony, és a sajókazai Munkás Szent József templomokról.

 

Cikkek

Interjú Pál Ramóna kántorral

2019.04.08

| Menüpont: Templomaink

pal_ramona_kis.jpgAhogy egy atya hétköznap is szolgálja egyházközségét, úgy egy kántor feladata sem annyi, hogy a miséken orgonál pár zsoltárt, azután hazasétál és pihen. Ez a kazincbarcikai római katolikus egyházközség ifjú kántorára, Pál Ramónára is érvényes. Az egyházközség új kántorának játékát 2019 februárjától a Szent Család-templomban, az Avilai Szent Teréz-templomban és a sajókazai katolikus templomban hallhatjuk, de emellett az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában tanít, ő maga is tanul és a nap különböző időpontjaiban temetéseken, esküvőkön, keresztelőkön is énekel.

 

Új kántorunk

2017.12.22

| Menüpont: Templomaink

balazs_mark.jpgNagy öröm ért bennünket, hogy megismerkedhettünk egy kedves fiatal házaspárral, akik alig egy hónapja érkeztek városunkba: Balázs Márk kántor és felesége, Balázsné Velner Laura. Egerből költöztek Kazincbarcikára, és eljöttek hozzánk, hogy megosszák velünk benyomásaikat.  

 

Szerzeteseink

2017.02.02

| Menüpont: Templomaink

| Fényképek: Templomaink

rendhaz.jpgA kazincbarcikai Szent József Szalézi Rendház igazgatója P. Vitális Gábor SDB, a tartományfőnök vikáriusa. A Rendház a Don Bosco Iskola épületének II. emeletén található. A rendház kötelékébe tartozó szerzetesek rendszeres szolgálatot végeznek a plébánián, a kazincbarcikai és az oldallagosan ellátott templomokban. Bemutatjuk szerzeteseinket, akikkel gyakran találkozhatnak!

 

KILENCÉVES A SZENT CSALÁD TEMPLOM

2016.09.01

| Menüpont: Templomaink

 

szcs_templom_kis.jpgAz üdvösség helye 

 

    Régmúlt időnek tűnik, amikor az új kazincbarcikai római katolikus templomunk felszentelésre került. Szinte hihetetlen, hogy az alapkőletételtől számítva két év alatt felépült ez a hatalmas XXI. századi templom, amíg régen évtizedekig építettek egy templomot. Amíg készült, kértem a jó Istenemet, hogy megérhessem átadását – és lám, azóta már kilenc év telt el.

 

Avilai Nagy Szent Teréz Templom külső felújítása

2015.06.26

| Menüpont: Templomaink

| Fényképek: Templom_felújítása

anszt_belyeg.jpgAz elmúlt évben befejeződött a több mint száz éves kazincbarcikai Avilai Nagy Szent Teréz Templom külső felújítása. A munkálatokról Vitális Gábor atyát, a kazincbarcikai római katolikus egyházközség plébánosát kérdeztük.

 

Kántoraink közelebbről

2015.05.20

| Menüpont: Templomaink

| Fényképek: Kántoraink

kantorok.jpgSzolgálatukkal és egyéniségükkel pozitívan alakítják a kazincbarcikai római katolikus egyházközség liturgikus zenei életét. A templomba járó hívek tudják, hogy az egyházközségben szolgálnak, sokan nap mint nap  találkoznak velük, ám a legtöbben mégis hangjukon keresztül ismerik őket. Szeretném őket ebben az interjúban más oldalukról is bemutatni. 

 

Templomaink

2015.02.14

| Menüpont: Templomaink

| Fényképek: Templomaink

templom-2.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébániának Kazincbarcikán két temploma van, a Szent Család Plébániatemplom és az Avilai Szent Teréz Plébániatemplom. A kazincbarcikai plébánia oldallagosan látja el Bánhorváti, Berente, Dédestapolcsány, Sajógalgóc és Sajókaza plébániáit.

"...mert szép vagy, ó templom! s aki alkotott, abban híven élt
egy régi élet, mely régen álmodott
álmokból, s régen remélt
reményekből, s régen félt félelmekből kelt elő,
s lélekről lélekre száll maig, s lélekről lélekre nő!
"

(Babits Mihály)

 

Oldallagosan ellátott plébániák

2015.02.09

| Menüpont: Templomaink

| Fényképek: Templomaink

sajogalgoc.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia oldallagosan látja el Bánhorváti, Berente, Dédestapolcsány, Sajógalgóc és Sajókaza községek plébániáját. Bejegyzésünkben az ellátott városkörnyéki plébániák templomairól talál adatokat, képeket és információkat.

 

Papjaink, tisztségviselőink

2015.02.05

| Menüpont: Templomaink

| Fényképek: Szent Család Plébániat.

templom-1.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia papjairól, diakónusáról, kántoráról és az egyházközség képviselő-testületéről megtalálja itt a legfontosabb információkat. A plébános P. Vitális Gábor SDB szalézi szerzetes, a tartományfőnök vikáriusa (helyettese).