Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

TEMPLOMAINK

szent_csalad-1.jpgEbben a bejegyzésben információkat talál a Kazincbarcikán lévő Szent Család-templomról és az Avilai Szent Teréz-templomról, valamint a bánhorváti Szűz Mária születése-, a berentei Szent Kereszt felmagasztalása-, a dédestapolcsányi Szent György-, a sajógalgóci Sarlós Boldogasszony- és a sajókazai Munkás Szent József-templomról.

 

Cikkek

Papjaink, tisztségviselőink

2020.09.28

templom-1.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia papjairól, diakónusáról, kántoráról és az egyházközség képviselő-testületéről megtalálja itt a legfontosabb információkat. A plébános: P. Tran Si Nghi Ferenc SDB plébános

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TEMPLOMAINK | Fényképek: Szent Család-templom

KILENCÉVES A SZENT CSALÁD-TEMPLOM

2016.09.01

 

szcs_templom_kis.jpgAz üdvösség helye 

 

    Régmúlt időnek tűnik, amikor az új kazincbarcikai római katolikus templomunk felszentelésre került. Szinte hihetetlen, hogy az alapkőletételtől számítva két év alatt felépült ez a hatalmas XXI. századi templom, amíg régen évtizedekig építettek egy templomot. Amíg készült, kértem a jó Istenemet, hogy megérhessem átadását – és lám, azóta már kilenc év telt el.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TEMPLOMAINK

Avilai Nagy Szent Teréz-templom külső felújítása

2015.06.26

anszt_belyeg.jpgAz elmúlt évben befejeződött a több mint száz éves kazincbarcikai Avilai Nagy Szent Teréz-templom külső felújítása. A munkálatokról Vitális Gábor atyát, a kazincbarcikai római katolikus egyházközség plébánosát kérdeztük.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TEMPLOMAINK | Fényképek: Templom_felújítása

Templomaink

2015.02.14

templom-2.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébániának Kazincbarcikán két temploma van, a Szent Család-templom és az Avilai Szent Teréz-Plébániatemplom. A kazincbarcikai plébánia oldallagosan látja el Bánhorváti, Berente, Dédestapolcsány, Sajógalgóc és Sajókaza plébániáit.

"...mert szép vagy, ó templom! s aki alkotott, abban híven élt
egy régi élet, mely régen álmodott
álmokból, s régen remélt
reményekből, s régen félt félelmekből kelt elő,
s lélekről lélekre száll maig, s lélekről lélekre nő!
"

(Babits Mihály)

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TEMPLOMAINK | Fényképek: Templomaink

Oldallagosan ellátott plébániák

2015.02.09

sajogalgoc.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia oldallagosan látja el Bánhorváti, Berente, Dédestapolcsány, Sajógalgóc és Sajókaza községek plébániáját. Bejegyzésünkben az ellátott városkörnyéki plébániák templomairól talál adatokat, képeket és információkat.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TEMPLOMAINK | Fényképek: Templomaink