Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Templomaink

szent_csalad-1.jpgEbben a bejegyzésben információkat talál a Kazincbarcikán lévő Szent Család Plébániatemplomról és az Avilai Szent Teréz Templomról, valamint a bánhorváti Szűz Mária születése, a berentei Szent Kereszt felmagasztalása, a dédestapolcsányi Szent György, a sajógalgóci Sarlós Boldogasszony, és a sajókazai Munkás Szent József templomokról.

 

Cikkek

Papjaink, tisztségviselőink

2020.09.28

| Menüpont: Templomaink

| Fényképek: Szent Család Plébániat.

templom-1.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia papjairól, diakónusáról, kántoráról és az egyházközség képviselő-testületéről megtalálja itt a legfontosabb információkat. A plébános: P. Tran Si Nghi Ferenc SDB plébános

 

KILENCÉVES A SZENT CSALÁD TEMPLOM

2016.09.01

| Menüpont: Templomaink

 

szcs_templom_kis.jpgAz üdvösség helye 

 

    Régmúlt időnek tűnik, amikor az új kazincbarcikai római katolikus templomunk felszentelésre került. Szinte hihetetlen, hogy az alapkőletételtől számítva két év alatt felépült ez a hatalmas XXI. századi templom, amíg régen évtizedekig építettek egy templomot. Amíg készült, kértem a jó Istenemet, hogy megérhessem átadását – és lám, azóta már kilenc év telt el.

 

Avilai Nagy Szent Teréz Templom külső felújítása

2015.06.26

| Menüpont: Templomaink

| Fényképek: Templom_felújítása

anszt_belyeg.jpgAz elmúlt évben befejeződött a több mint száz éves kazincbarcikai Avilai Nagy Szent Teréz Templom külső felújítása. A munkálatokról Vitális Gábor atyát, a kazincbarcikai római katolikus egyházközség plébánosát kérdeztük.

 

Templomaink

2015.02.14

| Menüpont: Templomaink

| Fényképek: Templomaink

templom-2.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébániának Kazincbarcikán két temploma van, a Szent Család Plébániatemplom és az Avilai Szent Teréz Plébániatemplom. A kazincbarcikai plébánia oldallagosan látja el Bánhorváti, Berente, Dédestapolcsány, Sajógalgóc és Sajókaza plébániáit.

"...mert szép vagy, ó templom! s aki alkotott, abban híven élt
egy régi élet, mely régen álmodott
álmokból, s régen remélt
reményekből, s régen félt félelmekből kelt elő,
s lélekről lélekre száll maig, s lélekről lélekre nő!
"

(Babits Mihály)

 

Oldallagosan ellátott plébániák

2015.02.09

| Menüpont: Templomaink

| Fényképek: Templomaink

sajogalgoc.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia oldallagosan látja el Bánhorváti, Berente, Dédestapolcsány, Sajógalgóc és Sajókaza községek plébániáját. Bejegyzésünkben az ellátott városkörnyéki plébániák templomairól talál adatokat, képeket és információkat.