Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Avilai Nagy Szent Teréz-templom külső felújítása

2015.06.26

1913-ban építették a templomot és 2013-ban ünnepeltük a templom 100 éves jubileumát, ekkor Ternyák érsek atya mutatott be itt egy szentmisét. A jubileumi évben és azt megelőzően nem volt lehetőségünk a templom renoválására, pedig nem nagy formátumú munkákról van szó. Évek szorgalmas munkájának köszönhetően, valamint a hívek adományaiból lehetőség nyílt arra, hogy a templomot kívülről teljes körűen fel tudjuk újítani. Gyönyörű, méltó ahhoz, hogy 100 éves lett.

 

anszt_cikk.jpgMilyen felújításokon esett át a templom?

 

A külső teljes vakolást, színezést és a bádogos munkákat készítették el, és a nyár folyamán még el fog készülni a templom szigetelése és lábazata is.

 

Ez komoly összeg. Miből sikerült ezt megoldani?

 

A hívek adományai jelentették a kiindulópontot és azok a megtakarítások, amelyekről a plébánián úgy gondoltuk, hogy évről évre félreteszünk a templom helyreállítására.

 

És nem áll meg a felújítás, ha jól tudom, akkor a kerítést is renoválják, ami szintén nagyon költséges beruházás.

 

Igen, a kerítés helyrehozatala a hívek kezdeményezése volt, úgy vélték, hogyha méltó módon megújítottuk a templomot, akkor a kerítésre is ráfér a szépítés. Az egyházközség tagjai most e mellé álltak, és adományaikból újra tudjuk készíttetni a kerítéselemeket.

 

A mappában található képek előnézete Templom_felújítása